Overgang til ny standard for fyr og lykter

I perioden 2019-2025 skal Kystverket legge om standard på norske fyr og lykter fra det særnorske systemet til IALA(International Association of Marine Aids to Navigation and Lighthouse Authorities)-standarden. Etter at overgangen til ny standard er gjennomført skal det alltid være grønn sektor på høyre (styrbord) side og rød sektor på venstre (babord) side av den hvite sektoren, “den rene sektoren”, når du beveger deg mot lykten.

I det særnorske systemet som brukes fram til endringen er gjennomført er det vilkårlig hvilken sektorfarge det er på hver sin side av hvit sektor, og man er derfor mer avhengig av å bruke sjøkart enn i IALA-standarden.

 

Se video om overgangen til IALA-standarden. (Video laget av Kystverket)

For mer informasjon om overgangen til ny IALA-standard kan du se Kystverket.no.
(https://www.kystverket.no/Maritim-infrastruktur/iala-standard/)