Menn over 40 i 3 av 4 dødsulykker

I sommer hadde NRK en artikkel om at godt voksne menn dropper å ta båtførerprøven. Det til tross for at de står for 72% av dødsulykkene på sjøen. Dette har nok en sammenheng med at det er flest båteiere som også finnes i dette alderssegmentet, men det er urovekkende at det har vært en markant nedgang i antallet menn og kvinner født før 1.1.1980 som velger å ta båtførerprøven de siste årene. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) sa til NRK i mars 2018 at Nærings- og Fiskeridepartementet skal legge fram en melding  om ulykker i fritidsbåt til Stortinget. Der vil endring av dagens båtfører-opplæring bli vurdert, samt endring av alderskrav og mulig implementering av en egen hurtigbåt-opplæring. Foreløpig er det ingenting konkret som foreligger offentligheten.

Nautila oppmoder alle uavhengig av alder å komme på båtførerkurs.